Sisun sävyt – tutkimus käynnissä!

Saad sisu avatar2

“En tiedä mitään rohkaisevampaa, kuin ihmisen käsittämätön kyky
parantaa elämäänsä tietoisin ponnistuksin.”

Henry David Thoreau

Onko sisu kykyä tehdä määrätietoisesti töitä jonkin pitkän tähtäimen tavoitteen saavuttamiseksi vai onko se enemmänkin voimareservi, joka auttaa selviämään äärimmäistä henkistä tai fyysistä ponnistelua vaativasta tilanteesta?

Sisusta ei ole olemassa runsaasti systemaattisesti kerättyä tutkimusaineistoa ja kyseessä oleva tutkimus tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden tuoda ajatuksesi esille. Tutkimus pyrkii selvittämään, voidaanko sisua kehittää tietoisen harjoittelun avulla ja mitä hyötyä sen kultivoimisesta voisi olla niin yksilö- kuin yhteisötasolla.

Auta levittämään sanaa tutkimuksesta ja hankitaan yhdessä suuri vastaajamäärä. Myös englanninkielinen käännös on tulossa. Tutkimukseen pääset tästä (linkki löytyy myös alta).

https://sasupenn.qualtrics.com/SE/?SID=SV_6R6iWEqYwR13XfL

Voit halutessasi seurata tutkimuksen etenemistä ja liittyä mukaan keskusteluun tämän blogin tai http://www.facebook.com/InspireSisu -sivun kautta.

Tervetuloa kartoittamaan kiehtovan kansallisominaisuutemme
syvintä olemusta!

Avustasi lämpimästi kiittäen,

Emilia Elisabeth Lahti
YTM, positiivisen psykologian maisteriopiskelija, Pennsylvanian yliopisto

7 thoughts on “Sisun sävyt – tutkimus käynnissä!

  1. Hei Elias! Tervetuloa! Upeaa että törmäsit sivuumme ja löysit uuden käsitteen. Kuulin itse positiivisesta psykologiasta pari vuotta sitten ja hetki osoittautui omalla kohdallani elämää mullistavaksi.

   Positiivinen psykologia on haara psykologian kentässä, joka tutkii yksilön, yhteisöjen ja organisaatioiden kukoistusta ja hyvinvointia lisääviä tekijöitä. Positiivinen psykologia ei ole ´tavallisen´ psykologian vastakohta tai jokin uusi suuntaus vaan sen juuret ulottuvat niin kauas kuin ihmismieltä on tutkittu. Ihan alun perin psykologialla oli kolme erillistä missiota: tutkia mielenterveyttä, vaalia lahjakkuutta sekä edistää yksilön mahdollisuuksia mielekkääseen elämään. Olosuhteiden pakosta huomio kuitenkin keskittyi sairauden tutkimiseen (tästä lisää tulevassa artikkelissani).

   Positiivinen psykologia lähestyy ihmismieltä näkökulmasta, joka on “Mikä sinussa on hyvää”, sen sijaan, että se kysyisi: “Mikä sinussa on vialla?” (jälkimmäisellä saralla on tultu viimeisen viidenkymmen vuoden aikana eteenpäin leijonan askelin, mutta samalla kolikon toinen puoli on jäänyt huomiotta). Mitä tulee termiin sovellettu, se kuvaa hyvin psykologia-tieteen perimmäistä tarkoitusta. Tämä tarkoitus on tuottaa tietoa, jota voi solveltaa sellaisin tavoin, että se tuo konkreettista hyötyä ihmiskunnalle (tarvitaan siis yhtä lailla teoriaa ja sovellusta).
   Sovelletun psitiivisen psykologian tutkinto -tutkinto näyttää tältä:
   http://www.sas.upenn.edu/lps/graduate/mapp

   Liitän alle vielä pari linkkiä ja vastaan tosi mielelläni kysymyksiin : )

   Master of Applied Positive Psychology info session at Penn… osat II ja III.
   https://www.sas.upenn.edu/lps/graduate/mapp/videos/info-session

   Martin Seligmannin TED-luento

   Kirjavinkkeinä esim. Mihaly Csikszentmihalyin Flow (saatavilla myös Suomeksi) ja Chris Petersonin Primer in positive psychology.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s